Stavileci ceni doprinos radnika KEK-a da održavaju stabilnu proizvodnju energije

Priština, 14.01.2017 – Ministar ekonomskog razvoja, Blerand Stavileci, pohvalio je rad radnika Kosovske energetske korporacije (KEK), koji u ovim hladnim danima sa suvasë niskim  temperaturama, uspeli da održe stabilnu proizvodnju energije, odnosno snabdevanje energijom za graÄ‘ane Kosova.

Ove komentare Stavileci je izjavio danas tokom posete TE Kosovo A i B, tokom koje je  razgovarao sa radnicima ovog preduzecÌa i blisko se upoznao sa izazovima sa kojima se suoÄavali tokom ovih hladnih dana.

Stavileci zahvalio im se na njihovu posvecÌenost za suoÄavanje sa situacijom nastalom kao rezultat lošeg vremena. “Za razliku od proteklih  vremena, danas smo došli u posetu u Kosovo A i Kosovo B sa jedinim ciljem da posetimo i vidimo s bliza veliki posao koju rade radnici i upravitelji KEK-a u ovim teškim zimskim danima, ali atipiÄan u odnosu na niskim temperaturama, hladnog i sibirskog mraza “, rekao je Stavileci.

Minstar MER-a je istakao da je zahvaljujucÌi angažovanju  i samoodricanju radnika, postignuto je da u obe termoelektrane proizvodnja bude na nivou, da nema prekida i problema, mada u ovim temperaturama bi se oÄekivalo sve.

Stavileci je rekao da je bilo i poteškocÌa, što je sasvim normalno, ali pre svega treba ukazati na heroizam rada, hrabrost i profesionalizam gde su pokazali svi zaposleni  KEK-a, koji je izazvao da se mi ne suoÄavamo sa problemima sa kojima se suoÄavali  druge zemlje.

TakoÄ‘e, i generalni direktor KEK-a, Arben Gjukaj ocenio doprinos radnika ove koorporacije da održe stabilnu proizvodnju energije, uprkos teškim uslovima koji su nastali lošim vremenskim uslovima.

Sa njihove strane, radnici KEK-a su informirali ministra Stavileci sa izazovima sa kojima se suoÄavali  i zahvalili mu se na podršci koju daje.