Bliska saradnja Kosova i Hrvatske u oblasti geologije

Priština, 08.31.2016 – Zamenik ministra ekonomskog razvoja Gani Koci susreo se danas sa Abasadorom Hrvatske u Prištini, Marija Kapitanović u pratnji Zlatko Vnuqec drugi sekretar Ambasade Hrvatske, u kojoj su se složili da nastave saradnju dve zemlje iz oblasti koje pokrova MER, sa fokusom na rudarsko-geološkom sektoru.

Ovom prilikom, zamenik ministra Koci zahvalio se ambasadoru Kapitanović o stavu koju hrvatska država ima dosledno prema Kosovu, dodajucÌi da je Vlada Kosova zahvalna za  dobre odnose u svim oblastima sa Hrvatskom.

“Mi kao MER godinama imamo dobru saradnju sa Hrvatskom, posebno u oblasti geologije jer hrvatsko iskustvo pomaže nama kao nova država, tako da je ova saradnja dobrodošla”, rekao je Koci.

Ambasador Marija Kapitanović je visoko ocenila saradnju dve zemlje i potvrdila podršku hrvatske države prema Kosovu u svim oblastima, a posebno u rudarskom sektoru.

“Želela bih da ojaÄamo našu saradnju još više u oblast rudarstva i geologije, jer vidimo Kosovo kao ozbiljnog partnera u ovim oblastima”, rekla je Kapitanović.

U suprotnom, tokom sastanka zamennik ministra Koci obavestio hrvatskog diplomata da je Kosovo stvorio povoljan zakonsku infrastrukturu za strane investicije, koji bi pomogli ekonomski razvoj Kosova.