IKT može promeniti tempo ekonomskog razvoja

Priština, 13.05.2016 – Pokušavamo da na osnovu  naših odgovornosti koje imamo da podižemo profil sektora IKT na nivo, koji možda nije toliko podeljen u našem društvu, kazao je ministar ekonomskog razvoja , Blerand Stavileci , prilikom današnje posete kompaniji  “Fingermarket “ u Prištini, koja nudi usluge online , gde ga je primio njen direktor.

Stavileci je dalje naveo da je MER  u procesu promocije koncepta digitalne ekonomije , ekonomija koja je zasnovana na tri elementa ; znanje , veštine i kreativnost.

“Mislimo da sektor IKT , može da promeni tempo ekonomskog razvoja ,jer  radi na izmenama i u mnogim drugim granama privrede . Ideja digitalizacije poslovanja, i digitalizacija usluga je veoma važna, jer na taj način omogućava im na dodatu vrednost operativnih troškova, u isto vreme omogućava firmama da budu bliže korisnicima kojih imaju “, rekao je ministar Stavileci.

S druge strane, Diedon Kica, komercijalni direktor Fingermarket, zahvaljujući ministru Stavileci za posetu, rekao je da kompanija ima za cilj da na Kosovo uradi digitalizaciju biznisa kako bi se omogućilo preduzećima da lakše pronađu jedni druge, odnosno potencijalne partnere, investitore, ali i proizvode i usluge zu koje su zainteresovani da međusobno komuniciraju.

Fingermarket.Inc je američka kompanija sa sedištem u Delaware , SAD i od januara 2016. godine radi i na Kosovu sa prvom granom u Prištini: Fingermarket Corporation- Kosovo Branch.

Fingermarket.com je platforma koja omogućava preduzećima na njihov razvoj zajedno sa profesionalcima u pronalaženju novih mogućnosti . Kompanija takođe namerava da razvija online trgovinu (e-commerce ) i sa druge strane da poveća zaposlenost mladih. Kompanija trenutno ima 100 zaposlenih.