Održava se radionica o veštinama za zapošljavanje u digitalnoj ekonomiji

Priština, 12.02.2016.- Danas u Ministarstvu ekonomskog razvoja održala se radionica o veštinama za zapošljavanje u digitalnoj ekonomiji. Prisutni na radionici su bili zamenik ministra MER-a, Besa Zogaj- Gashi, zamenik ministra MONT, Anila Statovci, dok prisutni su bili i stručnjaci Svetske Banke, zvaničnici IKT MER-a, DITKK, 3CIS, UBT, GIZ i predstavnici biznisa.

U ovom slučaju , ekspert Svetske banke , Ana Diakondize predstavila je detaljan izveštaj o razvoju digitalnih veština na Kosovu , prema kojem , razvoj digitalne infrastrukture Kosova , veštine i digitalni  biznis  smatra se kao glavni cilj za digitalnu ekonomiju na Kosovu, kao  mogućnost za povećanje zaposlenosti i izvoz usluga.

Na radionici su takođe razgovarali o izazovima koji otežavaju izvoz usluga,dizajn programa, opcije za pružanje obuke i drugih važnih pitanja.

U drugom delu radionice predstavljeni su najnovija dostignuća projekta ” Žene na rad  Online” za koji će početi da se realizuje u opštini Lipljan sledeće nedelje, a zatim u opštini Đakovica.