Počinje implementacija Strategije Kosova za informacione tehnologije

Priština, 29.01.2016 – Ministarstvo ekonomskog razvoja je danas održao prvi konsultativni sastanak   za početak imlementacije Strategije Kosova za informatcionu  tehnologiju, koju je odobrila Vlada rešenjem br. 15/67 od 30.12.2015.

Strateški dokument ” Strategija Kosova za informacione tehnologije ” je rezultat dugog rada i posvećenosti svih članova radne grupe , sastavljene od predstavnika državnih institucija (MER , MTI- KIESA, MJU – AIU, MONT , itd),  Asocijacija za informacione tehnologije i komunikacije Kosova – STIKK , privatni sektor i predstavnici akademske zajednice ( UP Universum , UBT , Riinvest , itd ).

Na sastanku se razgovaralo o početku implementacije Strategije , diskusije i stvaranje upravljačke grupe ( Upravni odbor ) za upravljanje i praćenje procesa implementaciju Strategije , kako bi razmotrili načine za promovisanje strategije, raspravu za pronalaženje i koordinaciju donatora i drugih pitanja od ključne važnosti za proces implementacije Strategije.

Prisutni na sastanku su bili najvažniji akteri razvoja informacionih tehnologija na Kosovu , uključujući i državne institucije , privatni sektor ICT,  asocijacija za informacione tehnologije – STIKK , ICK , donatori i doprinosioci razvoju strategije , Norveške ambasade na Kosovu i GIZ.