Vlada je predana unapređenju širokopojasne infrastrukture

Priština, 23.06.2015. god. – Vlada Kosova je predana stvaranju svih preduslova za razvoj širokopojasne infrastrukture i brzog interneta, izjavila je zamenica ministra za ekonomski razvoj, Besa Zogaj – Gashi na radionici koju je organizovala Svetska banka na temu Razvoj širokopojasne telekomunikacione infrastrukture usredsređujući se na ruralne zone.

Na ovoj radionici su bili prisutni direktor Svetske banke za Kosovo, Jan Peter Olters, sektorni predstavnik SB-a, RUEPK-a, kompanije iz sektora telekomunikacija i elektronskih komunikacija i stručnjaci oblasti.

„Kroz tehničku pomoć mi smo stekli nova saznanja u vezi sa koracima koje Vlada Republike Kosovo treba preduzeti za povećanje rasprostranjenosti telekomunikacionih usluga i poboljšanje pružanja infrastrukturnih usluga, još više utičući na stvaranje novih radnih mesta i zaštitu životne sredine“, rekla je Zogaj-Gashi.

Zamenica ministra za ER se je izrazila da je projekat koji MER realizuje sa Svetskom bankom usredsređen pre svega na izradu programa za širokopojasnu infrastrukturu u ruralnim zonama kako bi se povećao pristup elektronskoj komunikaciji, a drugo kako udružiti efikasno korišćenje infrastrukturnih resursa između telekomunikacionog sektora i energetskog sektora, dodajući da je Vlada zadovoljna postignutim napretkom i saradnjom sa Svetskom bankom.