USAID podržava energetske projekte na Kosovu

Priština, 29.04.2015.- Implementacija projekata čiste energije na Kosovu je jedan od težnji MER u cilju stvaranja povoljnog okruženja, koje će privući privatne investicije u tom sektoru, rekao je zamenik ministra Ekonomskog razvoja, Besa Zogaj-Gashi na sastanku sa predstavnicima USAID-a.

Tokom sastanka se razgovaralo o projektima u energetskom sektoru, sa posebnim naglaskom o prevazilaženju barijera i podsticanje realizacije energetskih projekata iz obnovljenih izvora.

Ovom prilikom Zam. ministra Zogaj-Gashi se zahvalila predstavnicima USAID-a za pružanje tehničke pomoći, i naglasila potrebu da u okviru projekta REpower Kosovo da se uspostavlja i “One Stop Shop Center”, koji će omogućiti smanjenje procedura, vreme i troškove za apliciranje u investicijama OIE, stvaranju povoljne klime i povećanju nivoa konkurencije.

Sastanku su prisustvovali Edmond Shyti, predstavnici projekta USAID-a REpower Kosovo (Kosovska energetska obnova), Faruk Serdanović, glavni rukovodioc projekta, Kena Vasques, viši menadžer, Luis Gunzman zvaničnik spoljnih usluga i Ardian Berisha specijalista OIE.