Fokus MER-a, stabilno snabdevanje energijom i čista okolina

Priština, 07.04./2015 – Ministar ekonomskog razvoja, Blerand Stavileci u pratnji zamenika ministra Besa Zogaj – Gashi, posetili  Kosovsku energetsku korporaciju ( KEK ), gde su docekani od strane Upravnog odbora i menadžmenta korporacije na  kojoj su informisani o najnovijim dostignuc´ima, naime o koracima  koje se preduzimaju u cilju povec´anja sigurnosti snabdevanja energijom za gradane.

Ministar Stavileci istakao da stabilno snabdevanje elektricnom energijom je u fokusu kojoj treba posvetiti posebnu pažnju”. Mi kao MER imamo prioritet kvalitet života gradana, što je sigurno snabdevanje elektricnom energijom, za koju treba da se angažujemo  i posvetiti posebnu pažnju,  rekao je on.

Stavileci, takode izrazio svoju podršku angažovanjima za projekte koji osim snabdevanja energijom, posebnu pažnju posvecuju i ambijentu, elemenati koji doprinose kvalitetu života gradana Kosova.

S druge strane, Arben Gjukaj – Generalni direktor predstavio istoriju KEK-a u godinama, dodajuc´i da snabdevanje elektricnom energijom  je jedan od glavnih izazova koju ima ova korporacija,I koja c´e biti prekoracena.

On je istaknuo znacajne investicije koje je KEK imao u smislu zaštite životne sredine, kao pošumljavanja 25 hektara zemljišta, instaliranje filtera u blokovima A3, A4 i A5 TE Kosovo A.

Inace, zamenik ministar ekonomskog razvoja Besa Zogaj- Gashi, imala sastanak sa liderima KOSTT , od  kojih je obaveštena o dostignuc´ima ovog preduzec´a.