Izdaje se poštanska marka posvećena herojima Fehmi i Xheve Lladrovci

Priština, 22.09.2014.- Službeno promovisanje poštanske marke u čast junaka nacije, Fehmi i Xheve je važan događaj, činjenica da je kroz promociju ove poštanske marke, spomenjuju se portreti koji su pre šesnaest godina, žrtvovali za slobodu naše zemlje, na brdu otpora, rekao  je ministar ekonomskog razvoja, Fadil Ismajli.

Ove komentare on je dao prilikom promovisanja poštanske marke od strane Pošte Kosova posvećenoj  dva herojima Fehmi i Xheve Lladrovci, u 16 godišnjicu njihovog pada, gde su bili prisutni predstavnici Vlade Kosova, hrvatske ambasade u Prištini, Pošte Kosova, porodice poginulih boraca, suboraca  i ličnosti iz javnog života.

” Fehmi i Xheve Ladrovci, dva obrazovana lica sa nacionalnom idejom, ušli su u  nacionalnu istoriju, svojom krvlju materijalizovali ideju nacionalnog oslobođenja kao supružnici, kao dva boraca koji se sa svojim vrlinama upoređuju sa  suborcima Azem i Shote Galica “, rekao je Ismajli.

Ministar MER-a, rekao je da će ova poštanska marka služiti ne samo kao sredstvo plaćanja poštanskih usluga, ali će takođe služitii i kao promovisanje simbola istorije Kosova kroz filateliju i dodao da će takve inicijative uvek naći podršku MER.

Izvršni direktor Pošte Kosova, Sejdi Hoxha rekao je da će se slika i istorija prenositi ovom poštanskom markom koja će putovati ne samo preko naše zemlje , već i širom sveta , jer želimo da svet saznaje vise o ova dva boraca poginulih za slobodu Kosova.

Za dva najistaknutijih ličnosti nove istorije Kosova govorio je i njihov suborac Musa Xhaferi , sada zamenik premijera Makedonije.

U ovom slučaju , doprinos ratu za oslobođenje Hrvatske, porodici Fehmi i Xheve Lladrovci je uručena medalja od strane hrvatske države putem predstavnika Ambasade Republike Hrvatske u Prištini , kao i priznanje od strane Udruženja albanskih boraca iz Hrvatske.

Dok je izvršni direktor PK isporučio porodici Lladrovci i Krasniqi, poštansku marku “Fehmi i Xheve Ladrovci ” , izrađen u bronzi.

Misija filatelije Pošte Kosova je da izdavanjem poštanske marke promovira istorijsku, nacionalnu , kulturnu , naučnu i sportsku  vrednost Republike Kosova i albanske nacije u celini.