Ministar Ismajli se sastaje sa potencijalnim investitorima u TE „Novo Kosovo“

Istanbul, 24.06.2013 – Ministar ekonomskog razvoja, Fadil Ismajli sa svojim  saradnicima održava odvojene sastanke sa pretkvalifikovanim kompanijama u projektu izgradnje Termoelektrane „Novo Kosovo“, sa kojima razgovara o najnovijim dešavanjima u vezi sa ovim projektom. Sastancima prisustvuju i savetnici iz IFC-a i Raiffaisen Investment.

Ministar Ismajli se danas sastao sa rukovodiocima kompanije Countor Global, koji su ponovo istakli svoju zainteresovanost da investiraju u TE „Novo Kosovo“, i zatražili dodatne informacije u vezi sa mogućnošću da trenutna politička situacija utiče na ovaj proces.

Sa svoje strane, ministar Ismajli je uverio potencijalne investitore da dotični projekat uživa široku podršku na Kosovu zbog potreba za energijom i obaveza koje je preuzelo Kosovo u pogledu postizanja evropskih standarda u energetskom sektoru, odnosno zaštiti životne sredine.

Čelnik MER-a je ovom prilikom ponovo istakao podršku koju je ovaj projekat dobio od međunarodnih mehanizama, kao što su Svetska banka, Evropska komisija, Sjedinjene Američke Države, ali i interesovanje koje su izrazile i druge finansijske institucije.

Ministar Ismajli je zatražio od aktera koji su uključeni u ovaj projekat da nastave rad prema predviđenoj agendi sa ciljem da se u ovom veoma važnom projektu za zemlju ne prouzrokuju nepotrebna kašnjenja, bez obzira na najnovija politička dešavanja na Kosovu.