E-uprava ima za cilj povećanje učešća građana u donošenju odluka

Priština, 24.03.2014.-  Ministar ekonomskog razvoja, Fadil Ismajli danas je dočekao predstavnike Akademije za E- upravu iz Estonije, Liia Hanni i Nele Leosk, koje asistiraju u stvaranju elektronske platforme – “Danas ja odlučujem”, koja ima za cilj učešće građana u procesima donošenja odluka.

Ministar Ismajli je zahvalio Vladu Estonije za podršku realizacije ovog projekta na Kosovu, istačući da je Vlada Kosova veoma interesovana da uključi što veći broj  građana u donošenju odluka, a da elektronska platforma je dobra mogučnost za postizanje ovog cilja.

Predstavnice Akademije za E-upravu Estonije, Liia Hanni i Nele Leosk, obavestile su ministra Ismajli u kojoj fazi je taj projekat, koji se zasniva na estonskog iskustva i da će  poboljšati proces transparentnog upravljanja kroz učešće građana internetu.

Platforma “Danas ja odlučujem” ostvaruje se uz podršku Ministarstva inostranih poslova Estonije i Akademije za E-upravu Estonije, nakon izražavanja volje od strane Vlade Kosova preko Ministarstva ekonomskog razvoja, sprovodi MER-a i Kancelarija dobrog upravljanja u okviru Kancelarije premijera.

Takođe, ovaj projekat je predviđeno da se realizuje u dokumentu “Digitalna agenda za Koosvo”, koji je odobren  od strane Vlade Kosova u aprilu 2013.