MER podržava Opštinu Gnjilane u suočavanju sa sušom

Priština, 20.03.2014.-  Ministar ekonomskog razvoja, Fadil Ismajli posetio opštinu Gnjilane, gde se sastao sa gradonačelnikom Lutvi Haziri, sa kojim je razgovarao o situaciji u kojoj se nalazi opština u pogledu snabdevanja vodom kao i o koordininacija aktivnosti u cilju poboljšanja usluga građanima.

„Kao Ministarstvo ekonomskog razvoja, svim opštinama čemo pomoći i uskladiti  aktivnosti, jer svi mi treba da se fokusiramo na potrebe i probleme građana“, rekao je ministar Ismajli.

Dok, što se tiče nedostatka vode, ministar Ismajli je uveren da će se sve teškoće mogu  prevazići i da je upoznao Odbor RKV „Hidroregion“, kojim je dogovoreno da u kratkom vremenu da se dođe do konkretnih predloga za samiranje stanja.

Ministar Ismajli je naveo da u pogledu  prevazilaženja nedostatka vode, MER je u pregovorima sa Svetskom Bankom da se nastavi projekat Ibar Lepenac, projekat koji obuhvata osim Gnjilana i opštinu Uroševac pa i šire.

Inaće, ministar Ismajli komentarišući ideje za slobodne ekonomske zone, rekao je da položaj Gnjilana je sličan sa Đakovicom i Mitrovicom, i zaslužuje da ima takav status, jer je u tromeđi između Makedonije, Srbije i Kosova, zbog lakše raspodele robe, jer u takvim zonama robe i usluge  su oslobođeni poreza i investicioni počeni troškovi su mnogo niže.

Dok, Lutfi Haziri gradonačelnik Opštine Gnjilane je naglasio potrebu za koordinacijom između opštine i ministarstva posebno sa regionalnim preduzećima da bi Gnjilane prevazišla ovu tešku fazu velike suše.

Haziri je rekao da je takođe fokusiran i na druga pitanja koja se odnose na preduzeća i na potrebu da se Gnjilane podrži u ekonomski razvoj, posebno o slobodnoj ekonomskoj zoni u budućnosti.