Francuske kompanije zainteresovane da investiraju na Kosovu

Priština, 18.03.1014.-  Ministar ekonomskog razvoja, Fadil Ismajli primio je danas francusku delegaciju u sastavu koji su bili Julien Roche- Predsednik komore za trgovinu i industriju Francuska-Albanija, Claude Scheuer, savetnik francuske kompanije Degremont, u pratnji kojih je i Francuska ambasadorka na Kosovu, Maryse Daviet.

Ministar Ismajli je upoznao francusku delegaciju sa ekonomskim kretanjima u zemlji, institucionalni i pravnim okvirom, poslovnom okruženju koje nudi naše mesto za strane investitore kao i projektima koji su u toku.

Dalje, razgovarali su o međusobnoj saradnji iz oblasti energije, obnovljivih izvora energije, mineralima i o drugim oblastima od zajedničkog interesa.

Ovom prilikom, posebno mesto je dato na mogućnost dovođenja francuskih investitora da razmotre konkretne projekte u oblastima koje pokriva MER, dok ukazala se potreba za tehničku pomoć i avavsiranje saradnje sa privrednim komorama na Kosovu.

Inače, francuska kompanija Degremont je specijalizovana za pružanje odgovarajućih  rešenja da kroz određenih projekata tretira vodu i druge usluge u lokalnim vlastima i različitim industrijama.