„Trepča prelazi u vlasništvo države Kosovo“

Mitrovica, 12.03.2014.-  Premijer republike Kosovo, Hashim Thaci u pratnji minstra ekonomskog razvoja, Fadil Ismajli i direktora „Trepče“, Ahmet Tmava danas su posetili rudnik „Trepča“ u Starom Trgu Mitrovice, i to u horizontu 10.

Premijer je rekao da je zajedno sa rudarima, da bi im pružio svoju potpunu podršku za rad, posebno sada nakon usvajanja, od strane Vlade Kosova,  nacrt zakona da će preduzeće „Trepča“ postati javno preduzeće u vlasništvu države Kosovo.

„Ovo je vlasništvo građana Kosova, je vlasništvo rudara, je vlasništvo države Kosovo, je jedna od najmoćnijih sredstava za ekonomski razvoj Republike Kosovo“, izjavio je Thaci, izražavajući uverenje da će uskoro i Skupština Kosova usvajati nacrt zakon o „Trepci“.

Prema njegovim rečima, Trepča je jedan od najmoćnijih giganata na Kosovu, regionu , ali i u Evropi , jeste čast, ponos građana Kosova, čak i za prošlost, sadašnjost i biće u budućnosti.

S druge strane, ministar ekonomskog razvoja, Fadil Ismajli zahvalio Vladi za njihovu kontuiranu podršku pretvaranja Trepče u javno vlasništvo Kosova.

„Ja vam obečavam da čemo krenuti napred sa brzim koracima nakon usvajanja zakona u Skupštini. Trepca i rudari nisu samo u Mitrovici, jer celo Kosovo čeka da se Trepca pretvori na ono što je ranije bilo, ekcelator ekonomskog razvoja i otvaranju novih radnih mesta“, izjavio je Ismajli.

Dok, direktor „Trepce“, Ahmet Tmava, uverio je da će ovaj privredni gigant postati deo energičnog razvoja zemlje.