Francuzi su zainteresovani za energiju i sektoru voda

Priština, 22.01.2014.-  Ministar ekonomskog razvoja, Fadil Ismajli u pratnji  ministra Sredine i prostornog planiranja, Dardan Gashi primio  je danas  francusku delegaciju u sastavu koje su bili senator Alain Richard, ambasador Francuske na Kosovu Maryse Daviet, predsedavajući regionalne ekonomskog Departmana  Francuske ambasade u Bugarskoj, Jean-Marie Demange i predstavnici kompanija.

Ovom prilikom, ministar Ismajli je obavestio francusku delegaciju sa najnovijim  ekonomskim  kretanjima u zemlji, sa posebnim naglaskom na oblasti koje pokriva MER i konkretnim projektima koji su u  toku.

Ismajli pohvalio prisutnost francuskih investitora na Kosovu, i istakao posvećenost  Vlade Kosova za poboljšanje poslovnog okruženja u cilju privlačenja što više stranih investitora.

Ministar MER-a i predstavnici francuskih kompanija fokusirali se na mogućnosti investiranja u sektor voda, upravljanju industrijskim otpadom, zaštiti životne sredine i energetskom sektoru, na osnovu francuskog iskustva i potrebe Kosova.

Sa svoje strane, francuski zvaničnici i investitori  zahvalili su ministre Ismajli i Gaši na njihovu spremnost za konkretizaciju saradnje u navedenim oblastima,  kao preduslov za unapređenje  saradnje.

Inače, deo francuske delegacije bili su predstavnici kompanije  Egis Company, Veolia Company i CEO/Pristina International Airport.