Ismajli: drušveni doprinos biznisa poboljšava svoj imidž

Priština, 10.12.2013.-  Drušvena odgovornost preduzeća (korporacija) je aktivan i dobrovoljni doprinos privatnog sektora u cilju poboljšanja društveno –ekonomskih uslova i zaštite životne sredine. Svako preduzeće, bez obzira na prirodu posla i njegove veličine, treba da ima stalnu socijalnu odgovornost, ne samo svojim bližim članovima, ali i okruženju u kojima posluje, izjavio je ministar ekonomskog razvoja, Fadil Ismajli.

Ove komentare, dao je ministar MER-a na sastanku Mreže SCR-Kosovo, koji je održan danas u Prištini, kojoj su prisustvovali lideri ove mreže, Američka privredna komora na Kosovu, poslovni predstavnici i predstavnici takvih inicijativa iz regiona.

Ministar Ismajli je rekao, da na sreću na Kosovu mnoga solidna preduzeća ne izuzimaju se u tom pogledu. Konkretno, bankarski i proizvodni sektor još od ranih dana osnivanja shvatili su svoju odgovornost preme društvu i životnoj sredini.

Takva plemenita i društvena akcija preduzeća pomažu joj da izgrade i ojačaju svoj kredibilitet, povećava njeno ime i sliku, kao i da snažno doprinosi dugoročnoj profitabilnosti.

Robert Wright – Predsednik Upravnog odbora CSR mreže – Kosovo, rekao je da je ova mreža stvorena u 2011.god.  i ima podršku Raifaisena, Sharrcema, Kostta, Meridian grupe, američki obrazovnog fonda,  itd,  dok je u 2012.god. učlanjena u Evropskoj mreži CSR.

On je rekao da je CSR-Kosovo dobila zamah u poslovnom okruženju, ali ostaje mnogo da se uradi i da treba velika podrška.

Dok Goran Lazarevski – Član koordinacionog tela CSR Makedonije, rekao je da nije posao Vlade da odobri zakon za CSR,  ali može da podrži biznise i mrežu CSR . On je predstavio regionalnu praksu takve inicijative naglašavajući da one osim benificija za društvo stvaraju benificije i za biznis jer ga promovišu.

Arian Zeka – Izvršni direktor Američke privredne komore na Kosovu, rekao je  da je činjenica da 18 pripadnika CSR – Kosovo su članovi ove komore, pokazuje svoj doprinos, i dodao da treba još više da se uradi da vrednost  ove mreže promoviše i  drugim članovima u cilju njihovog učlanjenja u ovoj inicijativi.

Inače, sastanak ove inicijative je organiziran od strane Kosovo CSR Network,  uz podršku Ministarstva ekonomskog razvoja i Američke privredne komore na Kosovu.