Izdate poštanske marke sa likom glumca Bekim Fefmiu

Priština, 05.12. 2013.-  Promovisanje poštanske marke u čast ikone kinematografije svetskuh razmera, istaknutog albanskog glumca, Bekim Fehmiu je važan događaj sa kojim se spomenjuje i obeležava portret izuzetnog albanskog umetnika koji je ostavio neizbrisivi trag u istoriji umetnosti, izjavio je zamenik ministra ekonomskog razvoja, Gani Koci.

Koci dao ove komentare danas povodom izdanja 100-te  poštanske marke portretom albanskog glumca svetskih razmera, na kojoj su učestvovali i rukovodstvo Ministarstva kulture, Regulatorni autoritet za elektronske i poštanske komunikacije – RAEPK, Pošta Kosova a.d., Pošta Makedonije, itd.

Koci je rekao da takve kreativane i inovativne inicijative uvek će naći podršku MER-a , dodajući da je ova marka znak promocije i očuvanje kulturnog i umetničkog nasleđa svih albanaca kroz filateliju.

U međuvremenu, ministar kulture, omladine i sporta, Memli Krasniqi rekao je tom prilikom da  mnogi ljudi u svetu su skupljači poštanskih markica sa umetničkim ličnostima, od danas ovim  kolekcijama dodaje se posebna markica koja će imati lik našeg izuzetnog glumca, Bekim Fehmiua.

„On je bio umetnik koji je putovao u mnogim zemljama i ta poštanska marka će ponovo odvesti Bekim Fefmiua na onim mestima gde je išao svojom profesijom. Poštanske marke sa likom Bekima je originalna akcija i veoma je važan u poštovanju našeg  najznačajnijeg  glumca“, rekao je Krasniqi.

Sejdi Hoxha , načelnik Kosovske Pošte rekao je da misija filatelije Pošte Kosova  je da promoviše istorijsku, nacionalnu, i naučnu kulturu Kosova. On je rekao da će Pošta Kosova nastaviti sa razvojem filatelije  ali i pružanjem  kvalitetnih usluga svim građanima Kosova.

Rafis Aliti iz Pošte Makedonije, procenjujući figuru velikog albanskog glumca rekao je da je Bekim otkinut kao meteor i da je sijao kao zvezda.