Predlaže se zajednički komitet Kosovo- Slovenija za ekonomski razvoj

Priština, 12.11.2013.-  Ministar ekonomskog razvoja, Fadil Ismajli danas se sastao sa novim ambasadorom Slovenije na Kosovu, Miljan Majhen, sa kojim je razgovarao o nastavku međusobne ekonomske saradnje između dve zemlje, sa posebnim osvrtom u oblastima koje pokriva MER, koje se ocenjuju kao ključne za razvoj zemlje.

Ministar Ismajli, tokom susreta sa slovenskim diplomatom, posebnu pažnju posvetio privučenju slovenskih investitora i drugih, preko dialoga slovenske ambasade sa drugim zemljama,  i naglašeno je  posvećenost obe vlade za stvorenje povoljnijeg ambijent za strane investicije.

Tom prilikom, javlja se potreba za organiziranje  zajedničkog komiteta za ekonomski razvoj i identifikaciju potencijalnih sektora koji će privući investitore kao u oblasti energetske efikasnosti, informacione tehnologije , infrastrukture i drugim oblastim.

Ismajli – Majhen takođe razmotrili saradnju sa delegiranim stručnjacima iz Slovenije da bi  predstavili projekte u pomenutim oblastima u cilju privlačenja stranih direktnih investicija.

S njegove stranet, slovenski ambasador, Miljan Majhen potvrdio spremnost Slovenije za daljnu bilateralnu saradnju, procenjujući trenutni nivo odnosa između dve zemlje,  ne samo u ekonomskoj sferi,  ali i u drugim relevantnim oblastima od obostranog interesa.