MER garantuje redovno snabdevanje električnom energijom tokom izbornog procesa

Priština, 01.11.2013 – Ministarstvo ekonomskog razvoja i Centralna izborna komisija danas su potpisali Memorandum o razumevanju kojim nadležne institucije obavezuju se da u toku izbornog procesa da se obezbedi redovno snabdevanje električnom energijom.

Sporazum je potpisan od strane MER-a, Fadil Ismajli i predsednice CIK-a, Valdete Daka, a prisutni su bili lideri  RUE, KEK-a, KOSTT-a i KEDA-a.

Ministar Ismajli je rekao da je ovo potpisivanje radnja kako bi se osiguralo da ovi izbori teku na najbolji način, zato ovom prilikom pozvao je sve operatere obuhvatajući i RUE.

Prema njegovim rečima , svi operateri u energetskom sektoru , KEK , KOSST i KEDS  su uradili odgovarajuće aranžmane da u nedelju , ponedeljak i utorak , da ima redovno snabdevanje širom Kosova . Takođe, preduzete su mere i za obezbeđenje dovoljne energije , ako dođe do pada bloka TE-a.

Ismajli je ovom prilikom zahvalio Republiku Albaniju i KESH na njihovom zalaganju da ukoliko je potrebno da budu spremni da pomognu našoj zemlji u snabdevanju energijom.

On je rekao da ne očekuje iznenađenja , a ekipe operatera će biti spremni i da će imati 24 sata dežurstva u svaki region Kosova u slučaju potrebe.

Dok, predsednica  CIK-a, Valdete Daka je izjavila da je danas potpisan sporazum između CIK-a i MER-a koji garantuje da će na dan izbora imati svetla,  i mogućnost manipulacije će se smanjiti.
   
Daka je rekla da se nada da se ne ponove slučajevi kao u prošlim izborima,  kada je došlo do poništenja i dodala da su preduzete mere da proces bude pravilan, u međuvremenu je naglasila značaj ovih izbora za građane Kosova.

Inače , pre potpisivanja Memoranduma sa CIK , ministar Ismajli  je održao sastanak sa liderima energetskih operatera na Kosovu; RUE, KOSST, KEK  i KEDS , od kojih je  tražio njihovu koordinaciju i neprekidno snabdevanje električnom energijom u narednim danima, sve do završetka celokupnog izbornog procesa.