Ministar Ismajli obaveštava se sa primenom naj novijih tehnologija u PTK

Priština, 30 oktobar 2013.- Ministar ekonomskog razvoja, Fadil Ismajli, posetio je Javno preduzeće Pošte i Telekoma Kosova (PTK) gde je održao sastanak sa Upravnim odborom i menadžentom  PTK-a.

Ovom prilikom zvaničnici PTK-a obavestili su ministra Ismajli o razvoju poslovanja PTK-a uopšte, dok, u posebnom fokusu bio je plan PTK-a, za razvoj i implementaciju novih tehnologija generacije mobilne telefonije 3G/LTE u mreži mobilne telefonije operateta Vala.

Rukovodioci PTK-a, uveravaju ministra Ismajli da če uraditi potrebne pripreme da počnu sa pružanjem novih usluga mobilne telefonije za korisnike PTK-a, u optimalnom vremenu.

Oni su takođe izrazili uverenje da početkom  pružanja usluga 3G/LTE od strane  operatera Vala, korisnici PTK-a,  će imati još kvalitetnije usluge mobilnog telefona , što će pozitivno uticati na dalje poslovanje kompanije.

Ovom prilikom, ministar Ismajli je zahvalio odbor  PTK-a, ekipu stručnjaka za obavljeni posao tako što ih  ohrabruje da nastave ovim trendom uključujući i proaktivan pristup koju ima odbor i u sadašnjim okolnostima kada je kompanija usred procesa privatizacije 75% svojih akcija.