Ministar Ismajli vrši inspekciju finalnih radova Aerodroma Prištine

Priština, 22.10.2013.-  Ministar ekonomskog razvoja, Fadil Ismajli sa saradnicima u utorak obišao je završne pripreme na  međunarodni aerodrom „Adem Jashari“  u  Prištini,  za inauguraciju  novog terminala izgrađenu od strane tursko-francuskog konzorcijuma  Limak i Aerodrom de Lyon.

Ovom prilikom , ministar Ismaili se izbliza informisao  o obavljenim investicijama i pripremama,  i utvrdio da su radovi u ovom terminalu obavljeni u skladu sa najvišim međunarodnim standardima.

Ismaili je naglasio da sa ovim  investicijama,  Aerodrom Prištine, već se pridružuje regionalnim i međunarodnim aerodromima s obzirom na usluge i uslove koje će omogućiti putnicima.

U suprotnom , inauguracija novog terminala , MAP će biti 23. oktobra  2013 od strane premijera  Hashim Thaci , u pratnji albanskog premijera , Edi Rama i turskog premijera Redžep Tajip Erdogan.

Međunarodni aerodrom Prištine , uz investicije od preko 100 miliona evra će se modernizovati i proširiti na površini od 42 hiljada kvadratnih metara.