MER ima za cilj da poboljša saradnju sa bankarskim sektorom

Priština, 20.09.2013.-  Ministar ekonomskg razvoja, Fadil Ismajli održao radni sastanak sa zam. Direktora ProCredit Banke, gospođom Eriola Bibolli sa kojom su razgovarali o pitanjima od zajedničkog interesa, sa posebnim naglaskom saradnje u oblastima za povećanje energetske efikasnosti.

Tokom sastanka, ministar Ismajli je naglasio potrebu za poboljšanje međusobne saradnje vladinih institucija sa bankarskim saktorom sa ciljem ostvarivanja različitih projekata od javnog interesa.

Ministar MER-a je istakao da su otvorena vrata saradnje sa ProCredit bankom, kao jednim od vodećih poslovnih banaka, i sa njenim predsednikom razgovarali o mogućnostima financijske pomoći da ova banka može da ostvari potrebe i prioritete MER-a, sada već identifikovanih, sa posebnim fokusom na energetsku efikasnost.

U ovom slučaju , ministar Ismaili je naglasio značaj energetske efikasnosti za našu zemlju s činjnicom da privreda koja koristi energiju efikasnije ima sve preduslove za razvoj smanjenjem troškova energije , a drugi aspekt je da to ima uticaj na kvalitet život i doprinos unapređenju životne sredine.

Takođe,razgovarano je o ulaganjima u ljudski kapital jer se smatra da budu invetiranja sa većom stopom prinosa i davanje kredita za proizvodne projekte.