Otvara se 13. izdanje Tehnološkog Festivala KosICT 2024

Priština, 11.10.2024 –  Ministarka Ekonomije Artane Rizvanoli učestvovala je na otvaranju 13. izdanja Tehnološkog Festivala KosICT 2024 sa temom „Dekodiraj budućnost“.

Tehnološki Festival KosICT 2024 održava se u „ Tech Park Prishtina “ i biće otvoren dva dana na kojem će izlagati radove učenika od 2. do 11. razreda iz IKT-a. Svoje proizvode izlažu i učesnici sajma start-up biznisa i „Trailblazers Fair 2024“

Svečanom otvaranju prisustvovao je i Premijer Republike Kosova Albin Kurti, koji je Tehnološki Festival KosICT 2024 opisao kao jedan od najosnovnijih događaja na digitalnom putu Kosova, koji okuplja briljantne umove iz naše zemlje, regiona i šire da razgovaraju, debatuju i dalje unapređuju mogućnosti koje tehnologija donosi našem društvu

Ministarka Rizvanoli je posetila sajam startap biznisa, gde preduzeća nude učesnicima priliku da istraže budućnost inovacija u tehnologiji, kao i „Trailblazers Fair 2024“, gde različite kompanije predstavljaju svoje inovativne proizvode i rešenja.

Takođe, Rizvanoli je pažljivo posmatrala radove učenika i sa njima razgovarala o njihovim kreativnim idejama. Oni su predstavili projekte iz oblasti robotike, elektronike, programiranja, kompjuterskih igara, veštačke inteligencije  (AI) i još mnogo toga.