Telekom Kosova počeo je da zameni BTS najnovijom 5G tehnologijom

Priština, 11.07.2024 – Ministarka Ekonomije (ME) Artane Rizvanoli saopštila je da su zajedno sa glavnom izvršnom direktorkom Telekoma Kosova Burbuće Hana izbliza su videli zamenu jednog BTS-a u centru grada Prištine, odmah iznad zgrade u kojoj se nalazi Ministarstvo Ekonomije.

Ministarka Rizvanoli je naglasila da je zamena tehnologije deo modernizacije mobilne mreže širom Kosova, a za nekoliko dana biće završena zamena sve opreme najnovijom 5G tehnologijom u Prištini, a do kraja godine biće završena modernizacija mreže širom Kosova.

“Gđa. Hana mi je preporučila da kupim veći paket od Vale, zbog novih mogućnosti koje nudi 5G tehnologija. Zajedno smo posetili prodajno mesto Vala na Trgu „Zahir Pajaziti“, koje sada plaća mnogo nižu kiriju nego pre tri godine Tamo su me radnici srdačno primili u modernom i prijatnom radnom okruženju“, potvrdila je ona.

Ministarka Rizvanoli se zahvalila izvršnom direktorku i zaposlenima na zalaganju, napominjući da Telekom ne bi bio oporavljen bez posvećenosti svakog od njih.

Ona je takođe pozvala građane da prate Telekom e Kosova za informacije i tehnička uputstva, kako bi osigurali da imaju pristup najnovijim uslugama 5G tehnologije.