Ministarka Rizvanoli govori na B2B sastanku u Gnjilanu na kojem se sastalo sa 91 tradicionalno i IKT preduzeće

Gnjilane, 21.10.2022 – Ministarka Ekonomije Artane Rizvanoli zajedno sa gradonačelnikom opštine Gnjilane Albanom Hisenijem razgovarali su i sastali se sa predstavnicima biznisa na B2B međusektorskom poslovnom događaju, u u okviru projekta „Podrška EU za Konkurentnost Kosovskog ICT Sektora“ koji je održan u Gnjilanu. Projekat ICT for Kosova’s Growth finansirala je EU na Kosovu, a implementirali su ga Ministarstvo Ekonomije i Opština Gnjilane.

Ministarka Rizvanoli je rekla da je zadovoljstvo upoznati i izbliza videti razvoj biznisa, kao i da se više informišemo o njihovim uslugama, bilo da su tradicionalne ili inovativne kao što je oblast IKT. Sastanku su prisustvovala 82 tradicionalna preduzeća, kao i 9 preduzeća iz IKT sektora.

Tokom sastanka, Ministarka se od učesnika upoznala sa izazovima i mogućnostima oko digitalne transformacije i korišćenja digitalnih platformi od strane tradicionalnih kompanija i dodala da je digitalizacija tradicionalnih sektora jedna od oblasti u kojoj se najviše očekuje rast produktivnosti, gde ima mnogo prostora za razvoj.

Ministar Rizvanoli je prisutnima predstavila investicije Ministarstva Ekonomije u oblasti IKT i planove za podršku gradu u projektu Smart City, koji projekat počinje da se realizuje 2022. godine i trajaće 3 godine i za koji je predviđeno budžet od 550 hiljada evra.