RVK Đakovica i KN Radoniqi-Dukagjini, dva preduzeća sa dobrim performansama

Priština, 17.10.2022 – Zamenik ministra Getoar Mjeku i zvaničnici Ministarstva Ekonomije su učestvovali na sastancima akcionara u dva vodovodna preduzeća u Đakovici, Regionalnoj Vodovodnoj Kompaniji “Đakovica” i Kompaniji za Navodnjavanje “Radoniqi-Dukagjini”.

Pod nadzorom privremenog odbora, a sada i novog odbora direktora, RVK Đakovica je proširio obim usluga i na zadovoljavajući način naplatio fakturisane uplate, zatvarajući 2021. godinu sa operativnim profitom. Kompanija sada planira sledeće korake za poboljšanje upravljanja.

Radoniqi-Dukagjini, kao kompanija za navodnjavanje, završila je 2021. godinu sa rekordnim profitom i izraženim zadovoljstvom kupaca, što uključuje poljoprivrednike iz okruga Đakovica, Orahovac i Prizren. Na skupštini akcionara posebno je bilo reči o značaju sistema za navodnjavanje za razvoj poljoprivrede i izazovima sa kojima se ovaj sektor suočava.

Ministarstvo Ekonomije će nastaviti sa održavanjem sastanaka akcionara u centralnim javnim preduzećima, fokusirajući se na poboljšanje upravljanja i usluga.