Ministar Lluka najavljuje MMF prioritetima MER-a

Priština, 06.10.2017 – MeÄ‘unarodni monetarni fond (MMF) nastavicÌÂe da podržava Kosovo kako bi održao finansijsku stabilnost i stvorio uslove za održivi rast, rekli su predstavnici MMF-a tokom sastanka održanog danas sa ministrom ekonomskog razvoja Valdrin Llukom.

Delegacija MMF-a u sastavu Jackues Miniane, glavni izvršni direktor MMF-a za Kosovo, Stephanie Eble, šef Misije MMF-a za Kosovo, Ruud Vermeulen, stalni predstavnik za Kosovo i Brooks Weiss iz Odjela za fiskalna pitanja i (MMF), bili su zainteresovani za aktuelne ekonomske tokove u zemlji i orijentacije MER.

Ministar Lluka najavio je predstavnike MMF-a svojim prioritetima tokom ovog mandata, posebno za sektore energetike, rudarstva i informacionih tehnologija, istiÄÂucÌÂi da cÌÂe projekti u tim sektorima imati ubrzanu dinamiku implementacije.

Ministar se takoÄ‘e fokusirao na njegov plan povecÌÂanja performansi javnih preduzecÌÂa, što je znaÄÂajna potrošnja u budžetu. IzmeÄ‘u ostalog, obecÌÂao je da necÌÂe ostati ravnodušan prema problemima preduzeća.

Predstavnici MMF-a naglasili su dobru saradnju koju imaju sa Vladom Kosova i resorima ministarstva, uvereni da cÌÂe se ova saradnja nastaviti kako bi se promovisao održiv ekonomski razvoj.