Ministar Ismajli primio italianskog ambasadora g. Andreas Ferrarese

Priština, 11. 11.2013.- Ministar ekonomskog razvoja, Fadil Ismajli primio je ambasadora Italije na Kosovu g. Andreas Ferrarese, sa kojim je razgovarao o mogućnosti unapređenja ekonomske saradnje.

 Ovom prilikom, ministar Ismajli se zahvalio italianskom diplomatu na pomoći koju je ova zemlja dala i nastavlja da da za Kosovo, i obavestio ambasadora o orjentacijama MER-a, za stabilni ekonomski razvoj.

Na ovom sastanku se takođe razgovaralo i o stvaranju zajedničkog mekanizma za privlačenje stranih investicija,i  razvoj malih i srednjih preduzeća kroz zajedničkog dialoga Kosovo-Italija.

Ministar Ismajli je istakao da prioriteti MER-a su i izgradnja novih energetskih kapaciteta kao preduslov za ekonomski razvoj i za ekonomizaciju energetskih resursa Kosova kao i povećanje energetske efikasnosti i razvoj obnovljivih izvora i u drugim sektorima.

Dok, ambasador Ferrares ponovio kontinuiranu podršku, koju će Italija pružiti za Kosovo i u budućnosti  za postizanje svojih ciljeva u ekonomskom razvoju, i pohvalio dosadašnju dobru saradnju.

Na kraju, obe strane su izrazile interesovanje za organizovanje zajedničke konferencije za privlačenje investicija u prioritetne sektore za Kosovo od strane donatora i raznih biznisa koja će pomoći na povećanju performanse i ekonomskog razvoja zemlje.